Stadsleerbedrijf helpt!

Het Coronavirus treft ons allemaal, maar alleen samen komen we er doorheen. Daarom hebben wij als Het Stadsleerbedrijf besloten om een steentje bij te dragen aan mensen die het hard nodig hebben tijdens deze moeilijke periode. We hebben verschillende initiatieven genomen om een glimlach aan anderen te brengen.

Kaartjes schrijven & mondkapjes maken

Een van de initiatieven die we genomen hebben is het schrijven van kaartjes aan ouderen in zorginstellingen in Helmond. De kaartjes worden gemaakt door de creatieve deelnemers van Het Stadsleerbedrijf. Op deze manier blijven zij actief en bieden we steun aan mensen die het hard nodig hebben.

WhatsApp Image 2020-04-30 at 09.09.08.jpeg

Daarnaast maken de deelnemers mondkapjes voor zorginstellingen in Helmond. De deelnemers krijgen door middel van instructie, videobellen en filmpjes uitgelegd hoe men een mondkapje maakt.

WhatsApp Image 2020-04-30 at 09.09.06.jpeg

Een ander initiatief van ons is het videobellen met de bewoners van Savant. Iemand die woont bij Savant kan zich opgeven of laten opgeven door iemand anders om samen met een stagiaire of coördinator te gaan videobellen. Op deze manier kunnen we toch met elkaar in contact blijven in deze moeilijke periode.

Tot slot proberen we in contact te blijven met onze samenwerkingspartners. Deze zijn van groot belang, omdat onze partners leerwerkplekken beschikbaar stellen. Het contact proberen we te houden door bijvoorbeeld gebruik te maken van onze deelnemers. Dit kan door onder andere gebruik te maken van videoboodschappen of videobellen voor de coaches of taak begeleiders.

Informatie & nieuws

NIEUW BIJ STADSLEERBEDRIJF
nieuws Lees verder
Onze deelnemers ondersteunen onze initiatieven. Zo maken en/of schrijven deelnemers kaartjes voor verschillende zorginstellingen, naaien deelnemers mondkapjes en houden we via videobellen contact met eenzame mensen in Helmond.
nieuws Lees verder
Het Coronavirus treft ons allemaal. Wij volgen de richtlijnen van RIVM - Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Uit voorzorg hebben wij besloten vandaag, 10 maart 2020, het Inloopcafé NIET door te laten gaan. Wij zijn wel via de mail of telefonisch te bereiken.
nieuws Lees verder

“Het geeft voldoening als professional wanneer iemand zich beter voelt op wat voormanier dan ook.”
- Jack, participatiecoach bij Senzer