Stadsleerbedrijf helpt!

Het Coronavirus treft ons allemaal, maar alleen samen komen we er doorheen. Daarom hebben wij als Het Stadsleerbedrijf besloten om een steentje bij te dragen aan mensen die het hard nodig hebben tijdens deze moeilijke periode. We hebben verschillende initiatieven genomen om een glimlach aan anderen te brengen.

Kaartjes schrijven & mondkapjes maken

Een van de initiatieven die we genomen hebben is het schrijven van kaartjes aan ouderen in zorginstellingen in Helmond. De kaartjes worden gemaakt door de creatieve deelnemers van Het Stadsleerbedrijf. Op deze manier blijven zij actief en bieden we steun aan mensen die het hard nodig hebben.

WhatsApp Image 2020-04-30 at 09.09.08.jpeg

Daarnaast maken de deelnemers mondkapjes voor zorginstellingen in Helmond. De deelnemers krijgen door middel van instructie, videobellen en filmpjes uitgelegd hoe men een mondkapje maakt.

WhatsApp Image 2020-04-30 at 09.09.06.jpeg

Een ander initiatief van ons is het videobellen met de bewoners van Savant. Iemand die woont bij Savant kan zich opgeven of laten opgeven door iemand anders om samen met een stagiaire of coördinator te gaan videobellen. Op deze manier kunnen we toch met elkaar in contact blijven in deze moeilijke periode.

Tot slot proberen we in contact te blijven met onze samenwerkingspartners. Deze zijn van groot belang, omdat onze partners leerwerkplekken beschikbaar stellen. Het contact proberen we te houden door bijvoorbeeld gebruik te maken van onze deelnemers. Dit kan door onder andere gebruik te maken van videoboodschappen of videobellen voor de coaches of taak begeleiders.

Informatie & nieuws

Helmond voor Elkaar en het Stadsleerbedrijf zijn een verrassingsactie gestart voor leerkrachten in Helmond. Door de coronacrisis hebben veel leerkrachten het zwaar gehad. Ze moesten omschakelen op online onderwijs en vervolgens op een combinatie van online en fysiek onderwijs in kleinere groepen. Op dit moment staan ze weer voor de hele groep, die veel drukker is dan normaal en waarin bovendien leerachterstanden zijn ontstaan. Om de leerkrachten een hart onder de riem te steken, gaan we versierde bloempotten voor ze maken. Help je ons mee zo veel mogelijk leerkrachten te verrassen?
nieuws Lees verder
NIEUW BIJ STADSLEERBEDRIJF
nieuws Lees verder
Onze deelnemers ondersteunen onze initiatieven. Zo maken en/of schrijven deelnemers kaartjes voor verschillende zorginstellingen, naaien deelnemers mondkapjes en houden we via videobellen contact met eenzame mensen in Helmond.
nieuws Lees verder

"Ik vind het een heel goed initiatief. Ik ben goed gematcht".
- Gijs