Stage - HBO coach

Wil jij stagelopen in een vooruitstrevende organisatie die zich inzet voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt? Ben jij sociaal vaardig, weet jij van aan- en doorpakken en wil jij graag een maatschappelijke bijdrage leveren? En volg jij de opleiding Social Work, Toegepaste Psychologie, Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening? Bij het Stadsleerbedrijf zijn wij op zoek naar HBO stagiairs die zich willen ontwikkelen als coach. De stage is in Helmond, 30 tot 32 uur per week (3e jaars HAN 1e periode 24 uur is mogelijk). Werktijden zijn in overleg. 

Het Stadsleerbedrijf

Het Stadsleerbedrijf biedt leerplekken aan inwoners die niet zelfstandig betaald werk of vrijwilligerswerk kunnen doen (deelnemers van het Stadsleerbedrijf). Door het uitvoeren van zinvol vrijwilligerswerk zetten de deelnemers stappen in het kader van meedoen en leren. Deelnemers krijgen allemaal persoonlijke begeleiding door een HBO Coach in opleiding.

Hoe ziet jouw stage eruit?

Als HBO coach bouw je een eigen caseload met deelnemers op. Deze deelnemers bied je coaching en begeleiding door het voeren van coaching gesprekken. Daarnaast stem je de voortgang af met het netwerk van de deelnemer en bouw je een digitaal dossier op. Je neemt deel aan diverse interne overlegvormen en bijeenkomsten (casusbespreking, intervisie, methodiekverdieping). Als HBO coach werk je nauw samen met zowel interne collega’s als externe organisaties. Ben jij benieuwd naar hoe stagiairs hun stage bij Stadsleerbedrijf ervaren? Bekijk het filmpje!

Dit ben jij:

- Student Social Studies, Toegepaste Psychologie, Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Maatschappelijk werk en dienstverlening;
- Bezig aan jouw 3e leerjaar;
- Op zoek naar een jaarstage;
- Beschikbaar voor 20 – 32 uur per week

Wat biedt Stadsleerbedrijf?

Als je stage bij ons loopt, krijg je de kans ervaring op te doen in een interessante en veelzijdige organisatie waarbij je een mooie basis legt voor je toekomst. Je wordt op professionele wijze begeleid door onze coördinatoren, die bevoegd zijn om HBO-studenten te begeleiden. Bij het Stadsleerbedrijf hechten we veel waarde aan het creëren van een veilige, informele leer- en werkomgeving, waarin je de eigen regie over jouw stage krijgt. Daarnaast krijg je ook toegang tot een groot deel van het trainingsaanbod van LEVgroep, waarbij je ook officiële certificaten kunt behalen. Ook is er een mogelijkheid om een TMA* te doen om jouw talenten in kaart te brengen. 

Wat biedt LEVgroep?

- Stagevergoeding: € 50,- per maand (bij 20 uur of meer en stageperiode langer dan 4 maanden)

- Reiskostenveroeding conform cao.

- Een grote organisatie met veel mogelijkheden om ervaring op te doen.

- Toegang tot het aanbod van Leren met LEV.

Werktijden en werkplek

In overleg; maandag t/m vrijdag tussen 8:30 uur en 18:00 uur. De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats op het hoofdkantoor van LEVgroep (5 min. lopen van station Helmond); Penningstraat 55, Helmond.

Interesse? Solliciteer!

Stuur jouw CV en motivatie naar stadsleerbedrijf@levgroep.nl. Vermeld bij jouw sollicitatie (ten minste) één leerdoel voor jezelf tijdens jouw stage. Neem voor vragen contact op met Joren van der Sande; 0636262431. Meer info kun je ook vinden op www.levgroep.nl.

Bij langlopende stages (vanaf 6 maanden) kunnen stagiairs naast deze stage, in overleg met de stagebegeleider, een of twee kortdurende opdrachten elders in de organisatie vervullen. LEVgroep is een brede organisatie met meer dan 300 medewerkers en werkt in meer dan 10 gemeenten in de Peelregio/Dommelvallei. Denk aan andere diensten zoals Voorleesexpres, Match Mentor, Bewegen voor Ouderen, Groepswerk, Vluchtelingenwerk, Steunpunt Vrijwilligers, Mantelzorgsteunpunt, Sociaal Raadsliedenwerk enzovoort. 

Orienteer je op de volledige organisatie op www.levgroep.nl 

* TMA (Talent Motivatie Analyse) is een online assessment waarbij jouw talenten in kaart worden gebracht.
Na het maken van de TMA krijg je een terugkoppelingsgesprek waarin de uitkomsten worden besproken en ontvang je een uitgebreide rapportage. De rapportage is een persoonlijkheidsomschrijving waarin de volgende punten naar voren komen: jouw sterke kanten, valkuilen, ontwikkelpunten, ideale werkomgeving en jouw leer- en ontwikkelstijl. De TMA helpt je bij het zetten van vervolgstappen in je loopbaan.

Informatie & nieuws

Opnieuw heeft een grote groep deelnemers van het Stadsleerbedrijf het leertraject met succes afgerond. 12 mensen behaalden hun certificaat. Tijdens een feestelijk uitreiking woensdagavond ontving een groot deel van hen het certificaat uit handen van wethouder De Vries.
nieuws Lees verder
We heten Bastien en Renske van harte welkom bij het Stadsleerbedrijf! Beide komen ons ondersteunen in het begeleiden van deelnemers. Ze stellen zich graag even voor.
nieuws Lees verder
Esraa Karaish is een bekend gezicht binnen het Stadsleerbedrijf. Ze is begonnen als deelnemer van Sandra en daarna doorgestroomd naar K!X Works waarna ze gestart is op de strijkkamer. Deze Palestijnse vrouw uit Syrië woont al zo'n vijf jaar in Nederland en heeft twee kinderen. In haar vrije tijd geniet zij van het lezen van boeken en knutselt ze de mooiste kunstwerken.
nieuws Lees verder

“Het geeft voldoening als professional wanneer iemand zich beter voelt op wat voormanier dan ook.”
- Jack, participatiecoach bij Senzer