Klussen Team Buiten

Wat doet het Klussen Team Buiten?

Speciaal voor alle hulpbehoevende inwoners van Helmond biedt de LEVgroep in samenwerking met de gemeente Helmond Klussen Team Buiten (KTB). KTB is ontwikkeld vanuit het Stadsleerbedrijf en biedt statushouders de mogelijkheid om al doende te ontwikkelen en integreren. Dat doen zij door middel van het uitvoeren van klussen (buitenshuis) bij hulpbehoevende inwoners uit Helmond thuis, onder begeleiding van een werkleider. Het gaat om klussen buiten die nodig zijn om de leefbaarheid en veiligheid te ondersteunen. Denk aan:

  • Het snoeien van struiken of bomen
  • Het maaien van het gras
  • Het verwijderen van onkruid en gevallen blad
  • Het herstelen van een stoep of plaatsje
  • Etc..

Deze werkzaamheden worden gecombineerd met taalles, zowel in de klas als tijdens de klus. 

Voor wie kan het Klussen Team Buiten worden ingezet?

Hulp door het Klussen Team Buiten Stadsleerbedrijf is bestemd voor mensen in een kwetsbare positie. Mensen die het niet zelf (meer) kunnen en die niet terug kunnen vallen op iemand uit hun eigen sociale netwerk. 

Contact
Lukt het u niet meer om zelf uw tuin te onderhouden en heeft u niemand om op terug te vallen? Neem dan via onderstaande mailadressen contact op met de betreffende wijkwerker van de LEVgroep. Zij kunnen uw hulpvraag bekijken en deze (eventueel) doorzetten naar het Stadsleerbedrijf. 

Interesse? Kom in contact!
Bel: 0492 59 89 89
Mail: stadsleerbedrijf@levgroep.nl
Bezoek: Penningstraat 55, 5701 MZ Helmond
Elke donderdag tussen 09.30 uur en 11.30 uur is het inloopcafe geopend. Open voor iedereen en een afspraak maken is niet nodig.

"Mijn drijfveer is om de ultieme match te bereiken. De deelnemer, dat is echt waarvoor ik het doe".
- Monique, Participatiecoach