14 Deelnemers ontvangen certificaat Stadsleerbedrijf

“Het is geweldig om te zien dat de mensen echt stappen zetten in hun ontwikkeling. Ze doen mee, ontmoeten anderen mensen, worden gewaardeerd en ontwikkelen vaardigheden en talenten.”

Op 5 oktober 2017 heeft wethouder Van der Zanden opnieuw certificaten uitgereikt vanuit het Stadsleerbedrijf. 14 Deelnemers hebben inmiddels hun traject bij het Helmondse Stadsleerbedrijf met succes doorlopen. Daarom ontvangen zij tijdens deze feestelijke uitreiking hun certificaat.

“Het is geweldig om te zien dat de mensen echt stappen zetten in hun ontwikkeling. Ze doen mee, ontmoeten anderen mensen, worden gewaardeerd en ontwikkelen vaardigheden en talenten. Er zijn intussen heel wat mooie leerplekken beschikbaar bij Helmondse organisaties en verenigingen. Aan ons als partners en coaches de taak om een goede match te maken met de deelnemer. Dat is voor deze deelnemers gelukt bij bijvoorbeeld de Kringloopwinkel, de Cacaofabriek of een wijkhuis in de stad”, aldus wethouder Van der Zanden.

Deelnemers zijn aan de slag gegaan op diverse manieren. Ze werken in de keuken of helpen ouderen met hun creatieve activiteiten. Ze ondernemen iets wat bij hen past. Thom, één van de begeleiders vertelt "Als je iemand neerzet in een omgeving zonder dat hij geaccepteerd wordt, dan zal het plantje nooit groeien." Eén van de deelnemers vult aan: "Eerst durfde ik heel weinig en nu sta ik hier."

Leren, ontwikkelen en ontmoeten

Het Stadsleerbedrijf heeft inmiddels meer dan 175 deelnemers en het aantal groeit iedere week. Deelnemers krijgen een leerplek die aansluit bij hun wensen en waar mogelijkheden zijn om zich verder te ontwikkelen. Leren, ontwikkelen en ontmoeten staat centraal bij het Stadsleerbedrijf.

Relevante nieuwsberichten


"Je kunt discussiëren over interessante onderwerpen. Dat helpt om de taal te leren, maar ook om je professionele netwerk te vergroten".
- Ssendi, deelnemer Wijkblad Corridor