47 deelnemers ontvangen certificaat Stadsleerbedrijf!

Maar liefst 47 deelnemers van het Stadsleerbedrijf ontvingen 14 mei 2018 hun certificaat uit handen van wethouder van der Zanden tijdens de feestelijke uitreiking.

Foto: Jordy Wirjosoekarto

Al deze deelnemers hebben hun opdracht bij het Helmondse Stadsleerbedrijf met succes doorlopen en daarom ontvingen zij tijdens deze feestelijke bijeenkomst hun certificaat. Ze doorliepen hun trajecten op erg verschillende leerplekken. Zo waren er deelnemers van het Klussen Team Buiten, deelnemers die bij de strijkservice van Zorg en Gemak actief waren en deelnemers die op verschillende leerplekken in de wijken en stad actief waren. 

Wethouder van der Zanden vertelde: "Het is geweldig om te zien dat al die deelnemers echt stappen zetten in hun ontwikkeling. Ze doen mee, ontmoeten anderen, worden gewaardeerd en ontwikkelen hun vaardigheden en talenten. Ze doen allemaal iets waar ze zelf ook veel plezier aan beleven."

Stadsleerbedrijf

Inmiddels heeft het Stadsleerbedrijf meer dan 370 deelnemers en het aantal groeit iedere week. Ook het aantal leeromgevingen wordt steeds groter. Deelnemers gaan naar een leerplek die aansluit bij hun wensen en waar mogelijkheden zijn om zich verder te ontwikkelen. Leren, ontwikkelen en ontmoeten staan centraal bij het Stadsleerbedrijf.

Het Stadsleerbedrijf is er voor mensen die niet op korte termijn aan het werk kunnen. Waar nodig biedt het Stadsleerbedrijf ondersteuning zoals (taal)coaching.  Wanneer een deelnemer zich aanmeldt, kijkt een coach samen met de deelnemer naar een passende leerplek. Daar kan de deelnemer ervaring opdoen, een certificaat halen en nieuwe mensen leren kennen.   

Het Stadsleerbedrijf is een samenwerking van onder andere de gemeente Helmond, LEVgroep, Senzer, UWV, GGZ, SMO en vele andere organisaties in Helmond.   

Relevante nieuwsberichten


"De mensen hier zijn goed en het werk is goed".
- Wisam, Zorg- en gemaksdiensten