Bedankavond Vrijwilligers Zorg en Gemak en Automaatje

Dinsdag 12 juni bracht de redactie van Ditisonzewijk een bezoekje aan Wereldkeuken De Braak, waar door de LEVgroep een delegatie vrijwilligers vanuit Stadsleerbedrijf waren uitgenodigd voor een lekkere maaltijd. Vrijwilligers van de afdelingen ‘Zorg en Gemak’ en ‘Automaatjes’ waren speciaal uitgenodigd als bedankje voor al hun inzet in het afgelopen jaar.

De vrijwilligers werden hartelijk welkom geheten door LEV-medewerkers Sharviene Ines, Ilona Middel en Aukje Elbers, die ervoor zorgden dat het de gasten aan niets ontbrak.

Na de maaltijd werden de drie dan ook hartelijk bedankt door een van de gasten, Peter van de Broek, die vertelde dat vrijwilligerswerk vrijwillig was, en dat ze er niet voor beloond hoefden te worden. ‘Maar we hebben allemaal toch erg genoten van het lekkere eten, hartelijk bedankt,’ eindigde hij zijn korte toespraak.

Tekst gaat verder onder de foto's. 

 

Zorg en Gemak vrijwilligers

Vrijwilligers van Zorg en Gemak worden ingezet bij inwoners van Helmond, die zelf niet fysiek of psychisch in staat zijn om te wassen en/of strijken, de maaltijd te verzorgen, om boodschappen te doen en of ter begeleiding bij bezoek aan de specialist.

Automaatjes

De Automaatjes vervoeren met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Zo kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin.

Wil je informatie over vrijwilliger worden bij de groep Zorg en Gemak, mail dan naar zorgengemak@levgroep.nl of bel voor informatie naar 0492-520803

Wil je informatie over vrijwilliger worden bij Automaatje, mail dan naar anwbautomaatjehelmond@levgroep.nl of bel Sharviene Ines op 0492-751735.

Ook op de website van de LEVgroep vind je meer informatie.

Foto's zijn van Ditisonzewijk.nl

 

Relevante nieuwsberichten


"Ik help mensen met wat ze zelf niet meer kunnen doen. Ik doe het voor die mensen, maar ook een beetje voor mezelf. Ik heb hier contact met anderen en ik kan met hen praten".
- Fatima, deelnemer Zorg- en gemaksdiensten