Certificaatuitreiking Stadsleerbedrijf

Opnieuw heeft een grote groep deelnemers aan het Stadsleerbedrijf het leertraject met succes afgerond. Zo’n 45 mensen behaalden hun certificaat en tijdens een feestelijk moment op 14 november 2018 ontvingen zij deze uit handen van wethouder De Vries. Meer zien? Bekijk het filmpje dat is gemaakt op deze avond!

 

Wethouder De Vries vertelt: “Iedereen die in Helmond woont, moet mee kunnen doen in onze samenleving. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Al die mensen die ik vandaag een certificaat heb overhandigd, hebben een eerste stap gezet en zijn aan de slag gegaan bij het Stadsleerbedrijf. Ze zijn daar stuk voor stuk heel trots op. En ik ook! Ze doen mee, ontmoeten anderen en worden gewaardeerd. Dat is zó belangrijk! En het mooiste is: na de eerste stap volgen er meer. Een deel van de mensen gaat een opleiding volgen, een ander deel gaat opnieuw vrijwilligerswerk doen. En er is zelfs iemand die betaald werk heeft gevonden. Zo draagt het Stadsleerbedrijf bij aan de sociale stad die Helmond wil zijn.”

Bekijk hieronder het filmpje gemaakt tijdens deze bijeenkomst door Ditisonzewijk.nl. 

Tip: Kies voor afspelen op volledig scherm!

 

Relevante nieuwsberichten


“Het Stadsleerbedrijf biedt kansen aan inwoners die niet zelfstandig betaald werk of vrijwilligerswerk kunnen doen. Dit doen we samen met inwoners en partners in Helmond.”
- Stadsleerbedrijf Helmond