Cursussen en trainingen Stadsleerbedrijf Helmond najaar 2017

Ook in het najaar worden er vanuit het Stadsleerbedrijf een aantal cursussen en trainingen gegeven, waar geïnteresseerde kandidaten aan kunnen deelnemen. Alle trainingen worden op het centrale kantoor van LEVgroep gehouden. Inschrijven kan digitaal via www.lerenmetlev.nl (onder vrijwilligersacademie).

Workshop Netwerken, gewoon doen!
Voor vrouwen die op zoek zijn naar werk, maar daarbij nog wat ondersteuning nodig hebben of iemand die hen verder kan helpen. Onderwerpen in deze workshop zijn: Netwerken, hoe doe je dat en wat houd je tegen? Wat zoek ik? 
Wanneer: woensdag 13, 20 en 27 september van 09.15-11.30 uur.

Instructie Verantwoord Alcohol Schenken (IVA)
Tijdens deze cursus wordt de deelnemer voorbereid op het behalen van het IVA-certificaat voor vrijwilligers. Je leert hoe je verantwoord alcohol kunt schenken. Na de klassikale bijeenkomst ben je voldoende voorbereid voor het succesvol maken van de toets. Als je deze toets behaald ontvang je het certificaat.
Wanneer: donderdag 28 september van 9.00-12.00.

Instructie Samenwerken met anderen
In deze cursus leert de deelnemer meer over verschillende soorten vragen die je kunt stellen bij de organisatie waar je vrijwilligerswerk doet. Ook leer je het doel van deze vragen en maak je kennis met vaardigheden die bijdragen aan een goede samenwerking.
Wanneer: donderdag 26 oktober van 10.00-12.00.

Instructie: omgaan met energie (weerbaarheidstraining)
In de training leer je op een andere manier omgaan met je energie om zo je weerbaarheid te vergroten. Niet door te gaan vechten, maar door gebruik te maken van je sterke, interne energie.

Je hoef dus niet “hard” te reageren met spierkracht of met “harde” taal als je geleerd hebt om weerbaar te zijn op een “zachte” manier, zowel lichamelijk als mentaal. Hiermee wordt je zelfbewuster en voel je al snel dat je veel weerbaarder bent dan je denkt te zijn. Zo ga je ook ervaren dat je ook weerstand kunt bieden tegen verleidingen en dat je geen slachtoffer hoeft te zijn van anderen.
Wanneer: woensdag 4 oktober van 9.00-12.00.

Instructie HACCP
In deze cursus leer je wat de belangrijkste elementen zijn uit de HACCP en hoe jij als medewerker kan bijdragen aan een gezondere omgeving waar voedsel wordt bereid. Je leert dingen over de juiste temperatuur om voedsel te bewaren, de juiste manier om voedsel hygiënisch te bereiden en hoe je zoveel mogelijk bacteriën kunt doden door je handen grondig te wassen.
Wanneer: dinsdag 7 en 21 november 2017 van 10.00-11.00. (belangrijk: Deze cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten. Voor het ontvangen van een bewijs van deelname moet je allebei de bijenkomsten volgen)

Snelcursus EHBO
Tijdens deze cursus leer je een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten alarmeren en EHBO te verlenen bij:

Bewusteloosheid,
Huidwond, Bloeding, Brandwond
Letsel aan botten, spieren en gewrichten
Vergiftiging en verslikking
Wanneer: donderdag 16 en 30 november 2017 van 10.00 – 12.00 uur (belangrijk: Deze cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten. Voor het ontvangen van een certificaat moet je allebei de bijeenkomsten volgen).

Feedback geven en ontvangen
Tijdens deze bijeenkomst leer je de regels rondom het geven en ontvangen van feedback en ga je deze toepassen in korte oefeningen.Wanneer: donderdag 14 december van 9.00-11.00 

Relevante nieuwsberichten


"Je kunt discussiëren over interessante onderwerpen. Dat helpt om de taal te leren, maar ook om je professionele netwerk te vergroten".
- Ssendi, deelnemer Wijkblad Corridor