De 250e deelnemer van het Stadsleerbedrijf!

De 250e deelnemer ging onlangs aan de slag voor het Stadsleerbedrijf. Robin van den Eijnden is aan de slag bij Zorgboog Pannehoeve en begeleidt activiteiten en speelt spelletjes op de Ipad met ouderen met dementie. Wethouder van de Zanden ging langs om dit mooie moment te vieren.

Deze mijlpaal biedt een goed moment om eens te kijken naar wat er hieraan vooraf is gegaan.

Eind 2016 had het Stadsleerbedrijf een 100-tal deelnemers. Inmiddels zijn er 31 studenten aan de slag voor de zorg en gemaksdiensten en zijn 125 deelnemers gestart in 2017. Er is ruime keuze voor de deelnemers, want er zijn een 60-tal leerplekken bij 40 Helmondse maatschappelijke organisaties die zijn aangesloten bij Stadsleerbedrijf. De opdrachten variëren van Woonzorgcentra en wijkhuizen, van Zorg en Gemaksdiensten voor ouderen tot het onlangs gestarte Klussen Team Buiten.

Het aantal deelnemers groeit nog iedere week. De meeste deelnemers worden aangemeld en geïntroduceerd door een participatiecoach, werkcoach of begeleider. Ook komt een aantal deelnemers op eigen initiatief naar het wekelijks inloopcafé.   

Van alle deelnemers die zijn gestart, hebben 20 deelnemers hun traject afgerond. 8 mensen hebben een baan gevonden of zijn gestart met een integratietraject. Daarnaast zijn 3 mensen bezig met een opleiding en acht mensen hebben regulier vrijwilligerswerk gevonden. Ook zijn 3 mensen een vervolgtraject aangegaan bij het Stadsleerbedrijf.

Zowel de deelnemers en deelnemende organisaties zijn erg positief over hun traject en de persoonlijke effecten. Ze ondervinden deze effecten op allerlei gebieden, zoals opvoeding, ondersteuning en taal. Daarnaast leren deelnemers ook beter voor zichzelf okomen, structuur aanbrengen in hun huishouden of professionele hulp accepteren.  Ook hebben twee deelnemers intussen een eigen expositie gedaan en heeft een andere deelnemer met een uitkering samen met een schuldhulpverlener een training voor andere deelnemers verzorgd. Zelf doen, eigen initiatief nemen levert meer zelfvertrouwen. Dat biedt toekomstperspectief voor deelnemers en daar doen we het uiteraard voor! 

 

Foto van @ditisonzewijk.nl

Relevante nieuwsberichten


“Het geeft voldoening als professional wanneer iemand zich beter voelt op wat voormanier dan ook.”
- Jack, participatiecoach bij Senzer