Deelnemers gezocht: werken en leren binnen zorg en welzijn!

Er start een nieuw traject binnen de Zorg- en Gemaksdiensten van het Stadsleerbedrijf! We zoeken deelnemers voor een MBO opleiding Dienstverlening en Zorg niveau 1 en Helpende Zorg/Welzijn niveau 2. Deze opleiding start eind september. Het Stadsleerbedrijf wordt de thuisbasis, de Zorg- en Gemaksdiensten de stage. Lees hier snel meer!

Actief leren en werken in de praktijk in Helmond!

De kracht van de samenwerking in het Stadsleerbedrijf blijkt weer eens te meer! Samen met een aantal partners hebben we de handen ineen geslagen. Dit heeft geleid tot een nieuw traject binnen de Zorg- en Gemaksdiensten van het Stadsleerbedrijf!

Actief leren en werken in de praktijk in Helmond! MBO opleiding Dienstverlening en Zorg niveau 1 en Helpende Zorg/Welzijn niveau 2

Wil je een praktijkgerichte opleiding volgen binnen Zorg en Welzijn of Dienstverlening? En vind je het prettig om in kleinschalig verband naar school te gaan? Dan zijn de Zorg en Gemaksdiensten binnen het Stadsleerbedrijf Helmond misschien wel iets voor jou! Het leerhome van het Stadsleerbedrijf is jouw thuisbasis. Hier begin en eindig je elke dag, krijg je les en maak je je huiswerk. Je bent vooral actief in de wijk bij mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken op het gebied van huishoudelijke hulp, gezelschap en activiteiten. Uiteraard staan jouw stageopdrachten hierbij centraal. Je krijgt begeleiding van een vaste coördinator bij je stage uren. Meer informatie over de werkzaamheden en inzet in de wijk en Zorg en Gemaksdiensten is terug te vinden via de link: https://www.levgroep.nl/dynapage.asp?sleutel=491.

Wie zoeken wij?

Gemotiveerde kandidaten die willen werken en leren binnen Zorg en Welzijn. Dit traject is zeer geschikt voor werkzoekenden die niet zelfstandig een baan kunnen vinden omdat ze geen diploma hebben of de Nederlandse taal nog niet voldoende beheersen. We zoeken deelnemers die woonachtig zijn in Helmond of directe omgeving.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een fijne plek om te leren en naar school te gaan. Je doet veel praktijkervaring op en ontvangt goede begeleiding. Dat helpt je op weg naar een baan of vervolgopleiding. Met de juiste inzet, behaal je het diploma op niveau 1 of niveau 2 binnen Zorg en Welzijn. We kunnen, ter ondersteuning van de Nederlandse taal, een taalmaatje bieden. De opleiding op niveau 1 duurt 1 jaar. De opleiding op niveau 2 kan met een goede inzet en voldoende resultaten behaald worden in 1 tot 1,5 jaar. Beide opleidingen starten eind september 2018.

Wat vragen wij?

  • Je bent woonachtig in Helmond of directe omgeving
  • Je bent bereid om begeleiding te ontvangen.
  • Je bent gemotiveerd om te werken in de (ouderen)zorg.
  • Je bent in staat zelfstandig te werken.
  • Je kunt goed met mensen omgaan en vindt het leuk om mensen thuis te kunnen helpen
  • Je kunt jezelf verstaanbaar maken in de Nederlandse taal.
  • Je hebt geen fysieke/mentale belemmeringen.
  • Je bent vanaf eind september 2018 een jaar lang 28 uur per week beschikbaar voor les- en stagedagen. Les- en stagedagen vinden plaats in Helmond.
  • Je bent minimaal 16 jaar

Selectieprocedure

De selectieprocedure bestaat uit een intakegesprek met de (project)coördinator en met een trajectbegeleider vanuit ROC ter Aa. Nadat je succesvol de selectieprocedure hebt doorlopen start eind september 2018 de opleiding en ga je echt in de praktijk aan de slag!

Interesse?

Op dinsdag 4 september organiseren we van 10.00 tot 11.30 uur een informatiebijeenkomst bij het Stadsleerbedrijf op de Penningstraat 55, 5701 MZ Helmond (gebouw LEVgroep). Heb je interesse in dit traject, meld je dan aan voor deze bijeenkomst door een mail te sturen naar: stadsleerbedrijf@levgroep.nl

Heb je nu al vragen, dan kun je contact opnemen met coördinator René van Dijk via telefoonnummer 06-11702938.

 

 

Relevante nieuwsberichten


"Ik wil wat doen. Ik hou van werken. Maar ik vind het contact met de mensen belangrijker dan het werk zelf".
- Ula, deelnemer Zorg- en gemaksdiensten