Eerste 3 deelnemers ontvangen certificaat Stadsleerbedrijf

Op 20 april heeft wethouder Van der Zanden de eerste certificaten uitgereikt vanuit het Stadsleerbedrijf.

Een drietal deelnemers heeft intussen het traject bij het Helmondse Stadsleerbedrijf met succes doorlopen. Daarom ontvingen deze deelnemers tijdens dit feestelijk moment een certificaat.

“Het is geweldig om te zien dat de mensen echt stappen zetten in hun ontwikkeling. Ze doen mee, ontmoeten anderen mensen, worden gewaardeerd en ontwikkelen vaardigheden en talenten. Er zijn intussen heel wat mooie leerplekken beschikbaar bij Helmondse organisaties en verenigingen. Aan ons als partners en coaches de taak om een goede match te maken met de deelnemer. Dat is voor deze drie deelnemers gelukt bij wijkhuis De Fonkel, het Beginstation en wijkblad De Corridor;” aldus wethouder Van der Zanden.

Ssendi, deelnemer bij Stadsleerbedrijf vertelt: “Tijdens mijn opdracht als journalist bij wijkblad De Corridor kon ik discussiëren en schrijven over allerlei interessante onderwerpen. Dat heeft mij geholpen om Nederlands te leren maar ook om mijn netwerk te vergroten. Ik heb nu een baan gevonden en blijf als ook actief bij De Corridor. Ik ben heel dankbaar voor deze leerplek.”

Leren, ontwikkelen en ontmoeten
Het Stadsleerbedrijf heeft inmiddels 133 deelnemers en het aantal groeit iedere week. Deelnemers krijgen een leerplek die aansluit bij hun wensen en waar mogelijkheden zijn om zich verder te ontwikkelen. Leren, ontwikkelen en ontmoeten staat centraal bij het Stadsleerbedrijf.

Relevante nieuwsberichten


Afbeelding bij quote
Ik ben echt goed geplaatst, daar ben ik dankbaar voor.
- Shuweydi