Hoog bezoek!

Gister heeft een delegatie van de Gemeenteraad van Helmond een bezoek gebracht aan het Stadsleerbedrijf.

Door persoonlijke verhalen te presenteren hebben we de raadsleden meegenomen in ons werk. Op deze manier hebben zij een duidelijk beeld gekregen over hoe mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een traject bij het Stadsleerbedrijf doorlopen. Alles werd ondersteund door filmpjes en foto's. Na afloop was er ruimte voor vragen, werden tips gegeven over hoe we de dienstverlening in 2020 voort kunnen zetten voor zowel het Stadsleerbedrijf als de Gemeente. Er werden vooral positieve reacties gegeven op ons project. 

Ook het ED heeft een mooi stuk geschreven over het Stadsleerbedrijf. Zo beschrijven zij: 'Het Stadsleerbedrijf heeft de afgelopen vier jaar zevenhonderd Helmonders met weinig kans op een baan op weg geholpen. Dat worden er de komende jaren nog veel meer als het aan het Stadsbestuur ligt.'  

Wethouder Erik de Vries vertelt: 'Het betekent echt iets voor die mensen. Ze krijgen voor het eerst iets dat zegt 'ik heb echt iets afgemaakt en ik kan iets'. 

Het stuk in het ED wordt afgesloten met: Het Stadsbestuur zou graag zien dat het Stadsleerbedrijf zich ook na 2020 verder kan ontwikkelen, zodat meer mensen geholpen kunnen worden. Het is aan de Gemeenteraad om daar een beslissing over te nemen. 

Relevante nieuwsberichten


"Mijn drijfveer is om de ultieme match te bereiken. De deelnemer, dat is echt waarvoor ik het doe".
- Monique, Participatiecoach