Kerstdiner

Afgelopen maandag was bij het ROC ter AA een kerstdiner voor ouderen.

Drie jongeren hebben ons een tijd geleden benadert met de vraag of we iets wilde organiseren voor eenzame ouderen. Ze hadden vernomen dat heel veel ouderen eenzaam waren en zeker met de kerst. Daar kwam het idee vandaan om iets te organiseren. Een diner voor ouderen in Helmond. 

Vanuit LEVgroep is aangegeven dat dat een geweldig idee was. Vandaar het idee om deze jongeren te ondersteunen. Zelf hadden de studenten al contact opgenomen met een landelijk programma; ikbengeweldig.nl. Dit is een programma waarbij jongeren geld kunnen krijgen tot €1000,- om dromen of ideeen voor anderen te realiseren. 

WhatsApp Image 2019-12-20 at 09.03.45.jpeg

LEVgroep heeft in eerste instantie contact opgenomen met het ROC om gebruik te maken van een grote ruimte. Later is ook contact gezocht met andere afdelingen voor meer samenwerking en ondersteuning om de avond tot een groot succes te laten verlopen. 

Afgelopen maandag was het zo ver! Een zangeres heeft tijdens het diner gezongen. De jongeren hebben samen met anderen vrijwilligers het diner voorbereid, gekookt en vervolgens opgediend. Hierdoor hebben de ouderen een leuke avond gehad. 

In totaal zijn er meer dan 100 ouderen komen dineren. Een leuke avond van gezelligheid, eten en muziek!

Relevante nieuwsberichten


"Het geeft voldoening"
- Jeroen, deelnemer Beginstation