Nieuwe vervoersservice AutoMaatje van start gegaan!

LEVgroep, ANWB en gemeente Helmond beginnen met een nieuwe vervoersservice voor én door eigen inwoners: ANWB AutoMaatje Helmond.

Bij deze vervoersservice helpen inwoners met een eigen auto andere inwoners zo lang mogelijk mobiel te blijven en deel te blijven nemen aan het sociale en maatschappelijke leven. Helmond is de eerste gemeente in Noord Brabant die een lokaal ANWB AutoMaatje project voor hun inwoners opzet. Op 11 september vond de eerste rit plaats. 

ANWB AutoMaatje Helmond is bedoeld voor inwoners van de gemeente Helmond met een hulpvraag op het gebied van vervoer. Het is een aanvulling op de bestaande vervoer voorzieningen voor mensen die niet zelf (meer) kunnen voorzien in hun vervoer of geen gebruik (meer) kunnen maken van het openbaar vervoer.

ANWB AutoMaatje bemiddelt voor een rit naar dokter, fysiotherapeut of ziekenhuis, maar ook voor een rit naar de kapper, om te shoppen of om een kennis of familielid te bezoeken, of een plek met dierbare herinneringen terug te zien. LEVgroep in Helmond verzorgt de coördinatie. AutoMaatje maakt daarnaast onderdeel uit van het Stadsleerbedrijf.

Hoe werkt het?
Als iemand gebruik wil maken van AutoMaatje, dan meldt hij/zij zich telefonisch ( 0492-751735) aan bij LEVgroep. LEVgroep heeft een bestand van vrijwillige ANWB AutoMaatje chauffeurs die bereid zijn voor plaatsgenoten te rijden. Per reis wordt door de gebruiker per kilometer 30 cent aan de chauffeur betaald. Wie een vervoersvraag heeft, kan uiterlijk twee werkdagen van tevoren met LEVgroep bellen. LEVgroep koppelt dan de vervoersvraag aan een vrijwillige chauffeur en geeft een kostenindicatie. Vervolgens komt de vrijwilliger op het afgesproken tijdstip voorrijden en gaan ze samen op stap. De reiziger rekent na afloop contant af met de chauffeur op basis van gereden kilometers.

Chauffeurs gezocht
Inwoners van Helmond in het bezit van een eigen auto die het leuk vinden om, op aanvraag af en toe, een minder mobiele plaatsgenoot te helpen door hem of haar ergens naar toe te brengen, kunnen zich eveneens aanmelden bij LEVgroep (tel nr: 0492-751735 of mail: anwbautomaatjeHelmond@levgroep.nl)

Relevante nieuwsberichten


Afbeelding bij quote
"Er wordt rekening gehouden met wat ik wil. Ik wil dit zo lang mogelijk blijven doen"
- Sasha