Shuweydi helpt in de Fonkel met de horeca

"Ik ben echt goed geplaatst, daar ben ik dankbaar voor".

Shuweydi woont samen met haar dochtertje van tien in Helmond. Sinds een paar maanden werkt ze via het Stadsleerbedrijf bij Wijkhuis de Fonkel. Daar mag ze helpen in de horeca. José, haar participatiecoach, heeft haar met deze plek gematched.

Shuweydi: “Ik wil niet in een fabriek gaan staan, ik wil meer maar ik weet niet wat. Alleen ik heb geen diploma’s, dus ik kom niet zomaar aan het werk. Over de Fonkel ben ik heel tevreden. Ik ben echt goed geplaatst, daar ben ik dankbaar voor. Hier mag ik best veel doen, ook al heb ik de papiertjes niet. Koffie zetten, bestellingen aannemen, achter de kassa staan, maar ook ’s avonds meehelpen met koken. Ik werk hier bijna vier maanden dus ik vind het heel apart en ik voel me echt vereerd dat ik dat allemaal al mag. Ook mag ik hier fouten maken, daar wordt gewoon heel goed mee omgegaan. Ik heb al heel veel situaties gehad waarvan ik dacht: ik ben blij dat ik hier zit.” Haar toekomst ziet ze positief in: ”In het verleden heb ik anderen vaak de keuze laten maken over mijn toekomst. Nou heb ik zoiets van ik weet wat ik leuk vind, maar ik heb daar nog wel hulp bij nodig. Dit is echt een stap naar een betere toekomst. Ik wil straks het gevoel hebben dat ik het allemaal zelf besloten heb. Met hulp, maar wel zelf.”

Relevante nieuwsberichten


"Je kunt discussiƫren over interessante onderwerpen. Dat helpt om de taal te leren, maar ook om je professionele netwerk te vergroten".
- Ssendi, deelnemer Wijkblad Corridor