Zomeractiviteiten bij het Stadsleerbedrijf

Het is zomervakantie! Het werk van het Klussen Team Buiten ligt even stil, maar er worden wel leuke activiteiten georganiseerd voor de deelnemers. Lees hier meer over de rondleiding die het Klussen Team Buiten kreeg bij Helmond Sport.

Het is zomervakantie!

Het werk van het Klussen Team Buiten ligt even stil, maar er worden wel leuke activiteiten georganiseerd voor de deelnemers. Zo kregen zij afgelopen week een rondleiding in het Stadion van Helmond Sport. Een week eerder waren de statushouders uitgenodigd voor een workshop koken in de Westwijzer. Voor de komende vakantieweken staan nog meer activiteiten op het programma.

Rondleiding Helmond Sport en daarna een potje voetballen

Joren nam op dinsdag 17 juli ‘zijn’ groep statushouders mee voor een bezoek aan Helmond Sport in het Solar Unie Stadion. Met een groepje van een man of tien vertrokken Joren en zijn collega’s op de fiets naar Helmond Noord waar het gezelschap bij het stadion werd ontvangen door Evelien, van de Stichting Samen leren met Helmond Sport. www.samenlerenmeths.nl. Deze stichting is opgezet vanuit een samenwerking tussen OMO, LEV en Helmond Sport. Een verbinding tussen onderwijs, welzijn en sport die het mogelijk maakt om een compleet pakket van extra begeleiding aan te bieden aan negen schoolklassen uit het voortgezet onderwijs in Helmond.

 

Evelien leidde het gezelschap door het stadion en liet hen de kleedkamers, kantine en de businesslounge bezichtigen. Vanuit deze businesslounge konden zij de verrichtingen bekijken van het eerste elftal van Helmond Sport, dat deze week voor het eerst na de zomervakantie aan het trainen was.

Na de rondleiding, waarbij het gezelschap ook nog even kennismaakte met de nieuwe directeur van Helmond Sport, Leon Vlemmings, genoot het gezelschap van een stukje chocoladetaart, meegenomen door een van de deelnemende statushouders. Vanzelfsprekend werd er buiten op het kunstgrasveld nog een balletje getrapt.

De deelnemers genoten ook nog van een ‘potje tafelvoetbal’ waarvan ze zichtbaar genoten en vertrokken nadien gezamenlijk terug naar het pand van de LEVgroep aan de Penningstraat, waarna zij huiswaarts keerden.

Interesse?

De deelnemers van het Stadsleerbedrijf ondersteunen maatschappelijke organisaties en verenigingen in hun wijk of stad. Zo helpen ze bijvoorbeeld ouderen met boodschappen of strijken, zijn ze gastvrouw- of heer in een wijkhuis, of voor hulpbehoevende inwoners biedt de LEVgroep in samenwerking met de gemeente Helmond Klussen Team Buiten. 

KTB biedt statushouders de mogelijkheid om door middel van het uitvoeren van klussen, onder begeleiding van een werkleider, te integreren in onze maatschappij. Het gaat om klussen buiten die nodig zijn om de leefbaarheid en veiligheid te ondersteunen.

Heb jij ook interesse? Kom in contact! Je kunt de LEVgroep bellen op 0492 59 89 89 of mail naar stadsleerbedrijf@levgroep.nl.

In verband met de vakantie is er geen inloopcafé in de maand juli. Vanaf augustus kun je ook weer iedere dinsdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 binnenlopen op penningstraat 55.

 

Relevante nieuwsberichten


Afbeelding bij quote
Ik ben echt goed geplaatst, daar ben ik dankbaar voor.
- Shuweydi