Stadsleerbedrijf op de PraktijkVoorbeeldenParade

Afgelopen maandag - 1 oktober - was het Stadsleerbedrijf Helmond aanwezig op de PraktijkVoorbeeldenParade in het Evoluon in Eindhoven. Lees hier meer over deze dag!

De VNG organiseerde in samenwerking met de Werkplaatsen Sociaal Domein en ZonMw de eerste editie van de PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein. In totaal waren er drie regionale dagen waarin gemeenten en hun partners een podium kregen om met elkaar te delen wat zij waarmaken. Het is de bedoeling om elkaar te inspireren en geïnspireerd te raken. 

 

Het Stadsleerbedrijf, en specifiek het Klussen Team Buiten, was één van de gekozen praktijkvoorbeelden die tijdens de regionale dag in Eindhoven een podium kreeg. Zo waren we aanwezig met een informatiekraam en gaven we een workshop. 

Tijdens de workshop werden deelnemers meegenomen in het verhaal van het Klussen Team Buiten. Hoe is deze mooie samenwerking tot stand gekomen? Hoe werkt het? Wat levert het op? Hierna werden zij uitgedaagd om zelf aan de (moestuin)bak te gaan en op een creatieve manier oplossingen te bedenken voor eigen maatschappelijke problemen en/of uitdagingen.

Het was een succesvolle dag. We hopen verschillende mensen te hebben geïnspireerd met onze unieke samenwerking binnen het Stadsleerbedrijf! 

 

Relevante nieuwsberichten


"Op dit moment haal ik erg veel voldoening uit mijn leven. Dat komt eigenlijk door alles hier".
- Lia, deelnemer Zorg- en gemaksdiensten