Privacyverklaring

Stadsleerbedrijf Helmond Stadsleerbedrijf Helmond, gevestigd aan Penningstraat 55 5701 MZ Helmond, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

https://www.stadsleerbedrijfhelmond.nl/ Penningstraat 55 5701 MZ Helmond +31 492 59 89 89

Persoonsgegevens die wij verwerken

Stadsleerbedrijf Helmond verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

- Voor- en achternaam
- Telefoonnummer
- E-mailadres
- Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via stadsleerbedrijf@levgroep.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Stadsleerbedrijf Helmond verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

- U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
- Om goederen en diensten bij u af te leveren

Geautomatiseerde besluitvorming

Stadsleerbedrijf Helmond neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Stadsleerbedrijf Helmond) tussen zit.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Stadsleerbedrijf Helmond bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren een bewaartermijn van 90 dagen voor persoonsgegevens.

Delen van persoonsgegevens met derden

Stadsleerbedrijf Helmond verkoopt uw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Stadsleerbedrijf Helmond blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Stadsleerbedrijf Helmond gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Stadsleerbedrijf Helmond en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar stadsleerbedrijf@levgroep.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek. Stadsleerbedrijf Helmond wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Stadsleerbedrijf Helmond neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via stadsleerbedrijf@levgroep.nl

Informatie & nieuws

Ghiath komt uit Syrië en woont nu sinds 3 jaar in Helmond. Inmiddels is hij als deelnemer van het Stadsleerbedrijf werkzaam bij het Erfgoedhuis Eindhoven, waar hij zich met name bezighoudt met vondsten uit Helmond. Deze werkzaamheden passen goed bij zijn achtergrond, want hij is afgestudeerd in Archeologie in Damascus, Syrië. Benieuwd hoe zij werkzaamheden er uit zien en hoe zijn deelname in het Stadsleerbedrijf hem bevalt? Kijk dan snel verder naar onderstaand filmpje!
verhaal Lees verder
Rula Bakker is 33 jaar en is twee jaar geleden samen met haar man en twee jonge kinderen gevlucht uit Syrië. Zij heeft daar een universitaire studie gedaan en was al meer dan tien jaar onderwijzeres van leerlingen in groep 3 en 4 op de lagere school. Inmiddels is ze deelneemster in het Stadsleerbedrijf en doet ze vrijwilligerswerk op - natuurlijk - een basisschool.
verhaal Lees verder
Het Stadsleerbedrijf biedt o.a. plekken bij verschillende wijkhuizen in Helmond zoals bij Wijkhuis De Fonkel, WestWijzer en De Geseldonk. Hier vinden diverse (wijk)activiteiten plaats voor ouderen, kinderen en volwassenen. In wijkhuis De Geseldonk zijn ze heel blij met de vrijwilligers van Stadsleerbedrijf. Lees er hier meer over!
verhaal Lees verder

"Je kunt discussiëren over interessante onderwerpen. Dat helpt om de taal te leren, maar ook om je professionele netwerk te vergroten".
- Ssendi, deelnemer Wijkblad Corridor