Over het Stadsleerbedrijf Helmond

Het Stadsleerbedrijf biedt leerplekken aan inwoners die niet zelfstandig betaald werk of vrijwilligerswerk kunnen doen. Dit doen we samen met inwoners en partners in Helmond. De deelnemers ondersteunen maatschappelijke organisaties en verenigingen in hun wijk of stad. Zo helpen ze bijvoorbeeld ouderen met boodschappen doen of helpen ze mee in de keuken van een wijkhuis. 

Het Stadsleerbedrijf Helmond is onderdeel van het speerpunt Sociale Stad van gemeente Helmond met als ambitie: 

alle inwoners kunnen meedoen, rondkomen en vooruitkomen. 

Contact
Heeft u leerplekken beschikbaar, heeft u vragen over het Stadsleerbedrijf of lijkt het u leuk om deel te nemen? Laat het ons weten! Neem contact met ons op via stadsleerbedrijf@levgroep.nl of bel 0492-598989.  

Informatie & nieuws

Het Stadsleerbedrijf biedt o.a. plekken bij verschillende wijkhuizen in Helmond zoals bij Wijkhuis De Fonkel, WestWijzer en De Geseldonk. Hier vinden diverse (wijk)activiteiten plaats voor ouderen, kinderen en volwassenen. In wijkhuis De Geseldonk zijn ze heel blij met de vrijwilligers van Stadsleerbedrijf. Lees er hier meer over!
verhaal Lees verder
Opnieuw heeft een grote groep deelnemers aan het Stadsleerbedrijf het leertraject met succes afgerond. Zo’n 45 mensen behaalden hun certificaat en tijdens een feestelijk moment op 14 november ontvingen zij deze uit handen van wethouder De Vries. Meer zien? Bekijk het filmpje dat is gemaakt op deze avond!
nieuws Lees verder
In samenwerking met ROC Ter AA is de LEVgroep vorig jaar een Zorg en Gemakdienst PLUS gestart: ZEG+. In de Gezelschapsdienst door de ZEG+ groep variëren de diensten van het doen van boodschappen, samen een wandelingetje maken, begeleiden naar zorgverlener, kleine karweitjes of gewoon gezellig een praatje maken.Hier lees je er meer over...
nieuws Lees verder

Afbeelding bij quote
"Er wordt rekening gehouden met wat ik wil. Ik wil dit zo lang mogelijk blijven doen"
- Sasha