Talentenshow

Het Stadsleerbedrijf van LEVgroep, dat vrijwilligerswerk aanbiedt aan inwoners van Helmond die niet zelfstandig betaald werk of vrijwilligerswerk kunnen doen, heeft een bijzondere talentenshow georganiseerd. Op woensdag 5 juli zijn de deelnemers van het Stadsleerbedrijf met hun unieke talenten in de schijnwerpers gezet. Het evenement omvatte onder andere een modeshow, culinaire lekkernijen uit diverse landen, live optredens en een tentoonstelling.

Veelal onontdekte talenten
Het afgelopen jaar ontstond er tijdens een taalles bij het Stadsleerbedrijf een bijzonder moment. Een van de deelnemers maakte een prachtige tekening op het schoolbord. De docent moedigde haar aan om iets met haar talent te doen, waarna zij een aantal landschapsschilderijen creëerde. Dit inspirerende voorval bracht ons op het idee om een talentenshow te organiseren. “Binnen het Stadsleerbedrijf werken de deelnemers aan hun persoonlijke ontwikkeling. We willen graag laten zien dat onze deelnemers veel meer in hun mars hebben dan alleen vrijwilligerswerk. De talentenshow biedt een uitgelezen kans om hun verborgen talenten aan het grote publiek te tonen”, aldus Marjolein van Lier (Coördinator Stadsleerbedrijf).

Ontdekking van talenten
Tijdens de taalles werden de talenten van de deelnemers in kaart gebracht aan de hand van een mindmap. Het was verrassend om te ontdekken hoe divers de talenten waren, variërend van het vlechten van haren tot tuinieren, koken en zelfs fietsen zonder handen. Vervolgens vonden individuele gesprekken plaats om te bepalen welk talent de deelnemers graag wilden laten zien tijdens de talentenshow. Op woensdag 5 juli waren de deelnemers met hun talenten te bewonderen bij LEVgroep in Helmond.

Mariatou.jpg

Over het Stadsleerbedrijf
Het Stadsleerbedrijf richt zich op participatie (maatschappelijke betrokkenheid, sociale activering, en zinvolle dag invulling) en persoonlijke ontwikkeling. Het biedt leerplekken aan inwoners die op korte termijn geen betaald werk of vrijwilligerswerk kunnen doen, maar wel baat hebben bij maatschappelijke activiteiten. Deze mensen zijn actief bij sociale organisaties in Helmond, evenals bij het klussenteam en de strijkkamer van LEVgroep. Naast hun werk worden zij begeleid door het Stadsleerbedrijf en ontvangen zij, indien nodig, Nederlandse taalles.

Relevante nieuwsberichten


"Je kunt discussiëren over interessante onderwerpen. Dat helpt om de taal te leren, maar ook om je professionele netwerk te vergroten".
- Ssendi, deelnemer Wijkblad Corridor