6e Certificering Stadsleerbedrijf

Opnieuw heeft een groep deelnemers aan het Stadsleerbedrijf het leertraject met succes afgerond. 15 mensen behaalden hun certificaat. Tijdens een feestelijk moment gisterenavond ontving een groot deel van hen het certificaat uit handen van wethouder De Vries.

“Iedereen die in Helmond woont, moet mee kunnen doen in onze samenleving”, zegt wethouder De Vries. “Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Al die mensen die ik vandaag een certificaat heb overhandigd, hebben een eerste stap gezet en zijn aan de slag gegaan bij het Stadsleerbedrijf. Ze zijn daar stuk voor stuk heel trots op. En ik ook! Ze doen mee, ontmoeten anderen en worden gewaardeerd. Dat is zó belangrijk! En het mooiste is: na de eerste stap volgen er meer. Een deel van de mensen gaat een opleiding volgen, een ander deel gaat opnieuw vrijwilligerswerk doen. En er is zelfs iemand die betaald werk heeft gevonden. Zo draagt het Stadsleerbedrijf bij aan de sociale stad die Helmond wil zijn.”

Leren, ontwikkelen en ontmoeten

Stadsleerbedrijf biedt kansen en leerplekken voor inwoners van Helmond die niet zelfstandig betaald werk of vrijwilligerswerk kunnen doen. Wekelijks zijn er gemiddeld 124 deelnemers actief in de wijk, het Klussenteam Buiten of bij Zorg- en Gemaksdiensten.

Voor deelnemers die zich aanmelden bij het Stadsleerbedrijf wordt gezocht naar een passende leerplek.

Op de leerplek ontwikkelen deelnemers zich doormiddel van meedoen, leren en ontmoeten. Dit doen zij niet alleen: coaches van het Stadsleerbedrijf kijken samen met de deelnemers welke stappen zij willen zetten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en coachen hen daarin.

Daarnaast kunnen deelnemers meedoen aan taallessen of kan de coach helpen bij het oefenen van de taal. Op deze manier krijgen zij de Nederlandse taal nog beter onder de knie. De deelnemers ontvangen na een succesvol leertraject een certificaat tijdens de certificaatuitreiking van het Stadsleerbedrijf.

Welke activiteiten biedt het Stadsleerbedrijf?
Bij de leerplekken van het Stadsleerbedrijf worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd, zoals:

Helpen bij een woonzorgcentrum
Meehelpen bij diverse activiteiten in Wijkhuizen
Onderhoud van tuinen bij hulpbehoevende inwoners van Helmond
Maatje zijn voor iemand die eenzaam is of zelf geen boodschappen kan doen
Strijken van wasgoed voor mensen die dit zelf niet meer kunnen
Meehelpen op een school als overblijfkracht, klassen assistent of conciërge


Het Stadsleerbedrijf is een samenwerking van onder andere de gemeente Helmond, LEVgroep, Senzer, UWV, GGZ, SMO en vele andere organisaties in Helmond.

Meer informatie
Iedereen die benieuwd is of het Stadsleerbedrijf iets voor hem of haar of voor een maatschappelijke instelling of vereniging kan betekenen, kan iedere dinsdag tussen 15.00  en 17.00 uur terecht bij het inloopcafé van het Stadsleerbedrijf bij de LEVgroep. Meer informatie: www.stadsleerbedrijfhelmond.nl.

Relevante nieuwsberichten


“Het geeft voldoening als professional wanneer iemand zich beter voelt op wat voormanier dan ook.”
- Jack, participatiecoach bij Senzer