Broodje ZeG

Ditisonzewijk.nl heeft een leuke sfeerimpressie gemaakt van de werkzaamheden die Thu Zar en Dewi verrichten en waarin ze zelf vertellen waarom het werken voor Stadsleerbedrijf zo leuk en leerzaam is. Benieuwd? Kijk hier dan verder!

De deelnemers van Stadsleerbedrijf ondersteunen maatschappelijke organisaties en verenigingen in hun wijk of stad door middel van vrijwilligerswerk. Zo helpen ze bijvoorbeeld ouderen met boodschappen doen of helpen ze mee in de keuken van een wijkhuis. Dewi en Thu Zar hebben bij de LEVgroep een broodjesservice opgezet, waarin ze wekelijks broodjes maken voor werknemers en hun bezoekers.

 Dewi komt uit Indonesië en Thu Zar komt uit Myanmar. Ze hebben elkaar ontmoet bij het Stadsleerbedrijf. In een interview met ditisonzewijk.nl vertellen ze hoe ze begonnen zijn met de broodjesservice bij de LEVgroep.

Dewi is 8 maanden in Nederland en Thu Zar is 6 jaar  in Nederland. Ze doen beide vrijwilligerswerk via Stadsleerbedrijf. Dewi vond het strijken, dat ze eerder deed bij Stadsleerbedrijf, niet zo leuk. Ze vertelde dat haar hobby koken is. In overleg met de Stadsleerbedrijf is ze samen met Thu Zar de broodjesservice begonnen.

Wie graag op donderdag een broodje wil, moet dit bestellen via de bestellijst. Deze wordt bijgehouden door stagiairs van Stadsleerbedrijf. Bestellen kan tot woensdag 14.00 uur. De dames zorgen ervoor dat de broodjes of wraps en de soep op tijd klaar staan. Ze maken de boodschappenlijst en de bestellingen klaar. Ook het uitserveren wordt door hen gedaan.

‘We hebben contact met mensen, leren veel mensen kennen en zijn niet meer zo bang om Nederlands te spreken’, aldus de dames. Kortom door het contact met mensen, leren ze de Nederlandse taal beter.

Diegenen die zin hebben in een lekkere lunch, kunnen contact opnemen via zorgengemak@levgroep.nl

Relevante nieuwsberichten


Afbeelding bij quote
"Er wordt rekening gehouden met wat ik wil. Ik wil dit zo lang mogelijk blijven doen"
- Sasha