Jeroen maakt kunst van afval bij het Beginstation

"Het geeft voldoening".

Jeroen is door het Stadsleerbedrijf bij het Beginstation geplaatst. Jeroen is geboren in Beek en Donk en woont sinds 8 jaar bij Den Herd in Helmond. Momenteel is hij als vrijwilliger werkzaam bij het Beginstation en hier heeft hij het goed naar de zin. Jeroen is heel creatief bezig en dit doet hij graag.

Jeroen zit helemaal op zijn plek. Daar is hij kort maar krachtig over. “Ik wil gewoon kunst maken en met mijn handen werken”. Hij mag bij het Beginstation vaak zelf bedenken wat voor kunst hij maakt en dat vindt hij prachtig. Als hij zo’n kunstwerk volledig gemaakt van gebruikte producten af heeft, is hij daar trots op en geeft hem dat voldoening. Het is niet voor niks dat hij elke dag om half acht ’s ochtends begint terwijl hij eigenlijk vakantie heeft. Wanneer hij thuis is, gaat hij vrolijk verder: thuis maakt hij namelijk ook kunst. Ook leert hij bij het Beginstation nieuwe vaardigheden, zoals op de computer werken. Hij heeft voortaan Facebook en Spotify. Allemaal leuk en aardig, maar hij geniet vooral van het leren van nieuwe manieren om kunst te maken. Die hartstocht siert hem. Het is hem gelukt te ontdekken wat hem drijft en hoe hij daar voldoening uit haalt.

Naast zijn werkzaamheden moet hij enkele formulieren invullen over zijn ontwikkeling. Dat vindt hij prima, maar daar gaat het hem niet om. Dankzij zijn plaatsing is hij meer verbonden met de maatschappij: hij heeft dagelijks wat te doen, contact met collega’s, een Facebookaccount en hij leert om te gaan met het internet. Het belangrijkste dat het hem oplevert, vertelt hij zelf: “Het geeft voldoening.”

 

Relevante nieuwsberichten


"Mijn drijfveer is om de ultieme match te bereiken. De deelnemer, dat is echt waarvoor ik het doe".
- Monique, Participatiecoach